Restauratie

Restauratie

 

 

 

De tribune van het sportpark aan de Leeuwarderweg is in 1999 voor ongeveer anderhalf miljoen gulden gerestaureerd. Door de restauratie zijn de architectonische accenten van het gebouw weer teruggebracht. De kleuren (groen, zwart en rood), de variatie in het lijnenspel van de gevelbekleding door de toepassing van rabat en gepotdekselde beschieting en het herstel van het balkon bij de bestuurskamer geven het gebouw zijn oorspronkelijke charme terug.

Ook is er sprake van een toevoeging: een aantal zitplaatsen op de tribune heeft plaatsgemaakt voor vertrekken ten behoeve van de spelers. Door de puien in de tribune die deze ruimte begrenzen in dezelfde vormtaal te ontwerpen (sterk horizontaal gericht) is dit niet storend.

De restauratie werd uitgevoerd volgens plannen van de Sneker architect Fokke de Boer en kostte ƒ 1.525.000,– . Hiervan nam de gemeente ƒ 940.000,– voor haar rekening, de provincie droeg ƒ 75.000,– bij en de voetbalclub LSC  betaalde uit eigen middelen ƒ 510.000,–. Na de restauratie werd de tribune in december 1999 feestelijk opnieuw in gebruik genomen.

Foto © Simon Bleeker