Geeuwkade

Geeuwkade

Geeuwkade 5 en 6, bedrijfspand met bovenwoning

Geeuwkade 5 en 6

Gemeentelijk monument

Bedrijfspand met bovenwoning, gebouwd in 1906 in een bouwstijl die sterk is beïnvloed door de Art Nouveaustijl. Door de architectonische gaafheid en de prominente aanwezigheid van bouwmassa en detaillering van grote cultuurhistorische waarde.

Geeuwkade 10, woonhuis
Geeuwkade 10

Gemeentelijk monument
Ontwerp: J.Ph. Hogendijk

Zeer markant woonhuis, gebouwd in 1900 naar een ontwerp van architect J.Ph. Hogendijk in neoclassicistische baksteenarchitectuur. De woning is zeer verwant met het naastgelegen voormalige kaaspakhuis. Door de architectonische gaafheid en het oorspronkelijke heeft dit pand grote cultuurhistorische waarden. De gebogen vorm van de voorgevel geeft het woonhuis een zeer sterk ruimtelijk effect.

Geeuwkade 12, kaaspakhuis – woningen
Geeuwkade 12

Gemeentelijk monument
Ontwerp: J.Ph. Hogendijk

Voormalig kaaspakhuis, gebouwd in 1900 naar een ontwerp van architect J.Ph. Hogendijk, in een sterk door de neo-renaissance beïnvloede bouwstijl. Het pand is omgebouwd tot woongebouw. Door het behoud van de oorspronkelijke uitstraling en detaillering heeft dit pand grote cultuurhistorische waarden. Daarnaast is de volumineuze bouwmassa van dit pand zeer prominent aanwezig aan de Geeuw.

Geeuwkade 15, voormalig landhuis
Geeuwkade 15

Rijksmonument

Voormalig landhuis uit plm. 1800 met door fronton verhoogde middenpartij gevat tussen pilasters.

Foto’s © Simon Bleeker